Voščilo 2022

PDF natisni E-pošta

zgoraj

 

Spoštovane krajanke in krajani KS Orehek - Drulovka

 

Bliža se konec leta in to je čas, ko se ozremo nazaj in pogledamo, kaj in kako smo delovali v iztekajočem letu. Načrtov in želja je bilo in ostaja veliko. Nekatere smo uspešno pripeljali h koncu, nekateri žal tudi ostajajo. Dela nam ne bo zmanjkalo in tako je tudi prav.

Spomladansko zaprtje in upoštevanje ukrepov nam je preprečilo izpeljavo tradicionalnega veleslaloma na Soriški planini, skupno krvodajalsko akcijo, druženje ob prazniku KS in še kaj … Smo se pa veliko več družili v okviru družine in na sprehodih odkrivali skrite kotičke naše KS. Skrb za okolje je naša skupna naloga. Skupaj z Osnovno šolo Orehek, gasilci in taborniki je bila spomladi izpeljana očiščevalna akcija. Naj bodo čista okolica, naša skrbnost in posledično dobra volja vseh krajanov.

Lepo je s psom raziskovati okolico, uživati v naravi s svojim štirinožcem ali pa ga zgolj popeljati na njegovo vsakodnevno rutino oz. pasje razgibavanje. Na sprehodih naši pasji prijatelji opravljajo tudi svojo potrebo, in sicer po travniku, pločniku, cesti, pa tudi celo na sosedovem dovozu in še kje. Čiščenje iztrebkov ni zgolj naša skrb, temveč tudi naša naloga in hkrati obveznost, ki smo si jo sami zadali z dnem, ko smo se odločili za psa.

Člani sveta KS smo aktivno sodelovali pri načrtovani prenovi in razširitvi Poti jeprškega učitelja, začetku projekta Agora, načrtovanem za področje nove Drulovke, predstavitvi ideje o ureditvi komunalne cone v Zarici. V pripravi je predstavitev participativnega proračuna o investicijah v naši KS, ki jih bodo predlagali krajani. Na novo smo označili parkirišča za invalide pred trgovino, popravili prometne znake in ostalo cestno signalizacijo, preplastili del cestišča, izvedli dela pri vzdrževanju otroških igral … Podali smo pobudo za prepotrebno prenovo mostu čez železnico in ureditev pločnikov.

Rešilo se je nekaj med sosedskih sporov ter pomagalo ostarelim in bolnim, za kar gre velika zasluga članicam krajevne organizacije Rdečega križa, ki opravljajo to humanitarno delo.

V Svetu KS srčno upamo, da nam bo leto 2022 prineslo lepšo prihodnost ter da bo pojav virusa le bežen spomin na nekaj slabega, kar se nam je pripetilo v življenju. Vsem krajankam in krajanom naše skupnosti želimo v novem letu obilico zdravja, optimizma, dobrega sodelovanja in izpolnjenih sanj ter ponosno praznovanje dneva samostojnosti in enotnosti. Mir božičnih in novoletnih praznikov naj vas spremlja vse leto.

 

Predsednik in člani Sveta KS


spodaj