Domov Novice Sorško polje Sorško polje - Približajmo se naravi - predavanje 11.1.2012

Sorško polje - Približajmo se naravi - predavanje 11.1.2012

PDF natisni E-pošta

Tretje predavanje z naslovom

BIODINAMIČNO KMETOVANJE IN SAMOOSKRBA IZ DOMAČEGA VRTA (brez kemije)

bo v sredo, 11. januarja 2012, ob 19. uri, v Osnovni šoli Orehek Kranj na Zasavski cesti 53a


Kako s pomočjo zdravilnih zelišč do zdrave hrane, zdravih domačih živali in zdravja v družini brez zdravnikov, ter biodinamično pridelavo vrtnin, poljščin, mesa in mleka nam bo predstavila ga.  MIHAELA ZALOKAR, biodinamična kmetovalka z Demeter certifikatom od leta 1998, prej pa brez umetnih gnojil in kemije, ter s svojimi semeni, od ustanovitve predsednica Društva Ajda Gorenjska. G. FRANC ZAVODNIK, biodinamični kmetovalec in direktor zavoda Demeter pa nam bo predstavil, kako vstopiti v Demeter kontrolo in pridobiti Demeter certifikat. Kogar zanima več o tej temi, se lahko prijavi na 20. urni  ZAČETNI TEČAJ BIODINAMIKE, ki se bo pričel 20.1.2012 v OŠ Žabnica.


O tem, kaj lahko naredimo za sebe in za okolje – tu, pri nas, za naše Sorško polje, teče beseda v sklopu 6 predavanj, ki potekajo  od novembra 2011 do aprila 2012, vsako drugo sredo v mesecu, ob 19. uri  v prostorih krajevnih skupnosti na Sorškem polju. Na sledečih predavanjih bomo govorili še o naslednjih temah:
- o semenih – zakaj izbrati ekološka semena?
- o aktivnostih na Biotehniškem centru Naklo
- o aktivnostih kmetijsko svetovalne službe na področju ekološke pridelave,
- o pomenu ekološko pridelane hrane za človekovo zdravje
- predstavili okoliške ekološke kmetije
- predavanja bomo skušali popestriti tudi s krajšim kulturnim programom.

Prav vsi – kmetje, vrtičkarji in potrošniki ste vabljeni  na drugo in vsa naslednja predavanja  (vabila so objavljena na spletnih straneh krajevnih skupnosti, v pisnih medijih, koledarjih prireditev, oglasnih mestih in nekaterih elektronskih medijih na območju Sorškega polja), pa tudi k sodelovanju pri organizaciji predavanj in drugih aktivnosti. S skupnimi močmi želimo ustvarjati boljše možnosti za zdravo življenje v našem okolju in pristnejše sožitje z naravo, ter spodbuditi k tesnejšemu sodelovanju krajane celotnega območja, ki obkroža Sorško polje.

Vstopnine ni, dobrodošli pa so prostovoljni prispevki za pokritje dela stroškov organizacije predavanj.

V sklopu projekta želimo omogočiti tudi  dostop do novic »Skupaj za zdravje človeka in narave«, ki jih že lahko dobite v vrtcih: Bitnje, Orehek in Mavčiče, prodajalni kmetije pr`Gregorc v Prašah, frizerskem salonu Ostriženi Nace v Mavčičah in Kmetijski trgovini Cegnar v Virmašah (prosim, da mi sporočite lokacije še v ostalih krajevnih skupnostih).

Za morebitne predloge in pomoč pri organizaciji pokličite  041 348 199, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali 031 605 015, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Vabijo krajevne skupnosti z območja Sorškega polja !