Domov Novice Sorško polje Sorško polje - Hrana, ki uničuje, in hrana, ki zdravi

Sorško polje - Hrana, ki uničuje, in hrana, ki zdravi

PDF natisni E-pošta

Sorško polje - cerkev in megliceSorško polje - približajmo se naravi

VABILO

v okviru projekta SORŠKO POLJE – PRIBLIŽAJMO SE NARAVI

 

vabimo vse tiste, ki vam ni vseeno v kakšnem okolju živimo in kakšno hrano uživamo, na

družabno srečanje in predavanje z naslovom:

HRANA, KI UNIČUJE, IN HRANA, KI ZDRAVI

ki bo v nedeljo, 20. maja 2012, ob 15. uri,

na turistični kmetiji Na poljani, na Meji 7

 

Za začetek nam bo SANJA LONČAR na predavanju odgovorila na vprašanja, ki se nam pogosto zastavljajo v povezavi z zdravo in varno hrano… Danes uživamo hrano, ki je ni še nihče v zgodovini človeštva. Kako sodobna živila

vplivajo na naše zdravje, mišljenje in počutje? Kako se prideluje in predeluje tisto, čemu danes rečemo "hrana"? Zakaj le ekološka pridelava zagotavlja nacionalno in zdravstveno varnost in kako priti do 100% lokalne samooskrbe in neodvisnosti?

Družabno srečanje bomo popestrili s kulturnim programom (Metka Štok, mešani oktet Lipa, tamburaška skupina Bisernica veterani, harmonikaš), z ekološko tržnico in s predstavitvijo domačih obrti. Od 4.5. dalje bo na turistični kmetiji Na poljani potekala tudi razstava fotoutrinkov na Sorškem polju, ki bo 20. maja tudi širše predstavljena.

Prispevek za pokritje stroškov organizacije družabnega srečanja je 5 EUR (za otroke brezplačno).

Prijave so zelo zaželene zaradi lažje organizacije srečanja na:  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali 041 348 199 in 040 354 108.

Srečanje bo v vsakem vremenu (mavški gasilci nam bodo postavili šotor). Priporočamo prihod s kolesi po prelepih poteh na Sorškem polju (seveda z nahrbtnikom, da boste lahko domov odpeljali ekološke pridelke in proizvode z eko tržnice in rokodelske izdelke). Več informacij na www.sorskopolje.si in www.napoljani.si/dogodki.

Prav vsi – kmetje, vrtičkarji in potrošniki ste vabljeni k sodelovanju pri aktivnostih v sklopu projekta Sorško polje – približajmo se naravi. S skupnimi močmi želimo ustvarjati boljše možnosti za zdravo življenje v našem okolju in pristnejše sožitje z naravo, ter spodbuditi k tesnejšemu sodelovanju krajane celotnega območja, ki obkroža Sorško polje.

V Prašah pri Mavčičah urejamo skupni ekološki in permakulturni vrt. Namenjen je pridobivanju praktičnega znanja o permakulturnem, ekološkem in biodinamičnem načinu vrtnarjenja za vse, ki nas to zanima. Vabljeni k sodelovanju pri praktičnem delu in izobraževanju, ki poteka po dogovoru (obveščanje preko www.sorskopolje.si ali mobi 040 569 012 Marija).

V sklopu projekta smo omogočili dostop do novic »Skupaj za zdravje človeka in narave«, katerih urednica je Sanja Lončar. Dobite jih lahko v: vrtcih Bitnje, Orehek in Mavčiče, OŠ Orehek in OŠ Medvode, prodajalni kmetije pr`Gregorc v Prašah, frizerskem salonu Ostriženi Nace v Mavčičah, trgovini Mercator v Retečah in Zbiljah, dvorani KS in bifeju športnega društva Kondor v Godešiču, Sivki in KZ na Trati, kmetijski trgovini Cegnar v Virmašah, Smrekca centru v Žabnici, KUD Bitnje, v trgovini Mak in knjižnici v Stražišču, trgovini Zuja in turistični kmetiji Na poljani na Meji, ter KZ in KGZS v Medvodah. Če ste zamudili stare številke, jih bo na dogodku možno dobiti na stojnici projekta Skupaj za zdravje, kjer boste lahko kupili tudi knjige projekta s popustom.

Za morebitna vprašanja, predloge in pomoč pri projektu nas kontaktirajte na e-pošto: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali gsm 041 348 199 (Matjaž), 040 977 392 (Zdenka).

 

Vabijo društvo Sorško polje in

krajevne skupnosti z območja Sorškega polja