Domov Novice Novice Zbiranje humanitarne pomoči za Ukrajino

Zbiranje humanitarne pomoči za Ukrajino

PDF natisni E-pošta

zgoraj

 

SPOROČILO ZA JAVNOST

 

V Kranju bodo od srede dalje zbirali humanitarno pomoč za Ukrajino

 

Kranj, 1. marec 2022 – V Kranju med prvimi v Sloveniji vzpostavljajo zbirno mesto za humanitarno pomoč. Od srede, 2. marca, bo ob delavnikih v popoldanskem času na parkirišču Vojašnice Petra Petriča v Kranju (vhod pri Gasilsko reševalni službi Kranj) možno oddati najbolj nujne stvari, ki jih v teh kriznih času primanjkuje v Ukrajini ali beguncem.

 

»Na Mestni občini Kranj z nejevero spremljamo dogajanje v Ukrajini. Težko verjamemo, da se lahko kaj takšnega dogaja v Evropi v 21. stoletju! Iskreno upamo, da se bo vojna nemudoma končala. Vseeno pa je že v nekaj dneh prišlo do situacije, ko ljudem v Ukrajini zaradi izrednih razmer primanjkuje osnovnih potrebščin, prav tako beguncem, ki iščejo zatočišče v evropskih državah. Zato bomo tudi v Kranju vzpostavili zbirno mesto za humanitarno pomoč,« je povedal podžupan Mestne občine Kranj Janez Černe.


Podrobnosti glede organizacije zbiranja pomoči za prebivalce Ukrajine so v MOK dogovorili s častnim konzulom Ukrajine v Sloveniji Sandijem Brezovnikom, povezali pa so se tudi z Rdečim križem Slovenije (RKS) in Fajdigovo ambulanto.


Zbirno mesto v Kranju bo odprto od srede, 2. marca 2022, dalje do preklica vsak delovni dan med 12. in 17. uro v šotorih na parkirišču Vojašnice Petra Petriča (vhod pri pralnici AMZS oziroma Gasilsko reševalni službi Kranj), pri čemer bo pomagala tudi Civilna zaščita MOK in profesionalni gasilci.

 

Na seznamu potrebščin, ki jih primanjkuje v državi, so:

 

  • medicinski pripomočki (kompleti prve pomoči, gaze, povoji ...)
  • zdravila (ta lahko ljudje oddajo ne le pred vojašnico, ampak tudi v Fajdigovi ambulanti na Gosposvetski 9 v Kranju)
  • higienski pripomočki
  • nepokvarljiva hrana
  • odeje, spalne vreče
  • topla oblačila
  • sveče, svetilke, generatorji …

 

RKS ob tem poziva, naj ljudje prinašajo res še uporabno opremo, pripomočke, oblačila ter obutev in ne stvari, ki se jim že več let kopičijo doma.

 

Več informacij:

Kabinet župana

Oddelek za komuniciranje in protokol

Slovenski trg 1, 4000 Kranj, T: 04 2373 116

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. S: www.kranj.si FB: @MOKranj