Domov Novice Novice Vabilo na sprehod - invazivne tujerodne vrste 2017

Vabilo na sprehod - invazivne tujerodne vrste 2017

PDF natisni E-pošta

V torek, 19. septembra 2017, organiziramo voden sprehod, na katerem bomo udeležencem predstavili invazivne tujerodne vrste rastlin, živali in gliv, ki so prisotne v gozdovih Kranja.

Izvedli bomo dva sprehoda, in sicer ob 15. in 17. uri. Zbirno mesto je pri Gostilni Corner (Zarica, Savska loka 24). Sprehoda bosta potekala v vsakem vremenu, udeležba je brezplačna.

Na sprehodu se bodo udeleženci naučili tujerodne vrste prepoznati ter spoznali njihove negativne vplive na naravo, gospodarstvo in zdravje ljudi. Izvedeli bodo, kako lahko tudi sami prispevajo k preprečevanju vnosa in širjenja tujerodnih vrst ter pomagajo pri njihovem zgodnjemu zaznavanju.

Vodene sprehode organiziramo v sklopu projekta LIFE ARTEMIS - Osveščanje, usposabljanje in ukrepanje za invazivne tujerodne vrste v gozdu, katerega cilj je povečati osveščenost splošne javnosti in zasebnih lastnikov gozdov o škodi, ki jo v gozdovih povzročajo invazivne tujerodne vrste. Projekt izvaja Gozdarski inštitut Slovenije s partnerji Zavodom RS za varstvo narave, Zavodom Symbiosis, so. p., ter Zavodom za gozdove Slovenije. Več o projektu si lahko preberete na spletni strani http://tujerodne-vrste.info/.