Domov Novice Novice V naši KS se dogaja marsikaj

V naši KS se dogaja marsikaj

PDF natisni E-pošta

V naši KS se dogaja marsikaj. Morda pa še kaj ne veste!

Preberite spodnje »poročilo« naše krajanke, ustvarjalke, pobudnice in mentorice Pavle Peranovič, za kar se ji KS Orehek Drulovka zahvaljuje.

Zahvala gre tudi vsem sodelujočim, še posebej kreativni Barbari Bališ Markovič za številne ideje in nasvete, ter Zdenki Repnik iz Karantanije, ki je dala na razpolago prostor. Naša KS  namreč nima primernih prostorov, kjer bi se lahko vršile take aktivnosti.

 

Da ženske premikamo "gore"se kaže v vse več aktivnostih prebivalk iz naše KS.

 

V tem letu smo pripravile v sodelovanju z RK naše KS, že tretji sejem »BOLJŠJAK DRULŠJAK«, kjer so se zbirala ali menjala oblačila po sistemu česar ne potrebuješ, prineseš in vzameš kar bi ti potreboval, s poudarkom na šolskih potrebščinah in torbah.

Ker imamo 1000 idej, smo pri naši članici  poslikale razne predmete. V oktobru smo v dogovoru in sodelovanju s prostovoljkami RK izdelale zanimive voščilnice za starejše občane v našem kraju. Delavnico izdelave voščilnic smo na željo občank ponovile in nastali so številni unikatni izdelki... Pred adventom smo se lotile tudi izdelave venčkov, ki sedaj krasijo prenekatera vrata v našem kraju.

 

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

 

V zadnjih dneh pred božičem, smo odšle na razstavo likovnih del v Preddvor, kjer sem razstavljala tudi jaz. To zadnje pa je že tradicija našega nadvse prijetnega druženja.

 

Ali ste vedeli, da sodelujemo s šolo zdravja in vsak torek in četrtek ob 7.30, telovadimo v športnem parku v Drulovki. Imamo prekrasen ambient na prostem, predvsem pa na svežem zraku, nad kanjonom reke Save, ko nad nami preletajo in pojejo ptice, v zavedanju, če se gibamo danes, bo več zdravja in razgibanosti jutri. Ker pa star pregovor pravi "po jutru se dan pozna" kličemo vsem, pridite, napolnite se z energijo, kajti vsak dan je lahko nov začetek.

 

Thumbnail

 

Pavla Peranovič

 

Vsem krajanom in krajankam želimo vesele praznike in SREČNO v novem letu!