Domov Novice Novice Športni park ob krajevnem prazniku

Športni park ob krajevnem prazniku

PDF natisni E-pošta

Tags: igrišče

Športni park ob krajevnem prazniku

Športni park leži v neposredni bližini kanjona reke Save. Zasnovan je bil na osnovi velikega igrišča, ter dveh pomožnih igrišč. Veliko igrišče pa je v zadnjih 15 letih storilo velik korak naprej. Na pobudo Vinka Klemenčiča so se pričela dela na asfaltni ploščadi. Postavljeni so bili prvi koši, zarisane črte, postavljene klopce.

Na eno od pomožnih igišč je bila dodana mreža za odbojko.

Po približno desetih pomladih pa so se pojavila prva razmišljanja o preplastitvi asfaltne podlage z tartanom, ki je veliko sodobnejši, predvsem pa udobnejši ob igralčevem padcu. Tako smo lahko že poleti 2005 uživali v igri na tartanskem igrišču. Dosedanje konstrukcije košev so se preselile na še neizrabljeno pomožno igrišče, na glavnem pa so nas pričakali povsem novi koši.

Kot pridobitev lahko štejemo tudi postavitev ograje, ki obkoljujejo igrišča in nam seveda nudi bolj nemoteno igro, saj žoge ne odhajajo daleč od igrišča. Opremili smo tudi malo igrišče s klopcami, ki predvsem služijo svojemu namenu, kadar se tekme Gorenjske lige igrajo na asfaltnem igrišču zaradi neposušenega taratana.

Ker pa se zavedamo, da je treba držati korak s časom imamo v načrtu nekaj zelo velikih projektov. Dosedanje odbojkarsko igriše pa bomo preuredili v novi badbinton igriši na umetni podlagi.

Postavljeni pa bosta tudi namiznoteniški mizi. Zelo pa se tudi trudimo, da bi v prigodnje uredili trim stezo po okoliških gozdovih. Poleg vsega tega pa je želja, da bi čez nekaj let lahko nudili odbojko na mivki.

Leta 2008 pa smo poskrbeli tudi za otroško igrišče, ki nudi veliko zabave za naše najmlajše.

Posebne zahvale zaradi prizadevnega dela pri razvijanju igrišča gredo:

Leonu Grosu, Darku Čefarinu, Dušanu Kapevskemu, Zvonetu Klemenčiču, Iztoku Rantu, Ranku Femiču, IvanU Hriberniku, Borutu Kesiču, Bostjanu Nosanu, Andreju Grudenu, Tomu Drakslerju, Klemenu Klemenčiču, Radu Nedoviču, Ivu Bedenku, Sreču Tavčarju, in vsem tistim, ki si vam ni bilo žal vzeti nekaj uric, da bi pripomogli k razvoju športnega parka.