Domov Novice Novice Praznik KS Orehek Drulovka 2015

Praznik KS Orehek Drulovka 2015

PDF natisni E-pošta

Krajane KS Orehek Drulovka ob njihovem prazniku obiskal tudi župan Boštjan Trilar

 

Kranj, sobota, 29. avgust 2015 - »V Krajevni skupnosti Orehek Drulovka me je najbolj navdušilo, da imate vse tako lepo urejeno. Navdušen sem na takimi krajani in če bi bilo povsod tako, bi bil Kranj prečudovit. Želim si, da ste še naprej tako dobra krajevna skupnost, kot ste bili do zdaj«, je krajane krajevne skupnosti Orehek Drulovka ob njihovem prazniku nagovoril župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar.

 

Krajevna skupnost Orehek Drulovka svoj krajevni praznik obeležuje 20. avgusta, letošnjo prireditev pa so poimenovali »Družinski dan na vasi«. In res je bilo tako. Srečanje krajank in krajanov, od mladih, do mladih po srcu, sproščeno druženje, stojnice z domačimi izdelki za pokušino in predstavitvijo domače obrti. Rdeči Križ Orehek Drulovka je organiziral merjenje krvnega tlaka, holesterola in sladkorja v krvi, ob praznovanju so se jim pridružile tudi counrty plesalke, za dušo pa so si privoščili sprostitveno vadbo joge. Praznik je imel tudi dobrodelno noto. Pripravili so izmenjevalnico »Bolšjak Drulšjak«, katere namen je bil izmenjava ali podaritev predmetov za dom, igrače, oblačil, hrane, otroške in športne opreme itd. Vse česar si ta dan niso izmenjali, pa bo tamkajšnji Rdeči Križ podaril tistim, ki to potrebujejo. Praznovanje so obarvali tudi s športnimi aktivnostmi, saj je športni klub Dr. Lovka v Športnem parku Drulovka organiziralo turnir trojk ter turnir »En šiht na koš«.

 

Predsednik KS Orehek Drulovka Marjan Fajfar je v svojem nagovoru krajanom najprej čestital ob prazniku in dodal: »Današnja prireditev je odraz naših sokrajanov in s tem krepitev medsosedskih odnosov, prijateljstva, pomoči, sodelovanja ter prinašanja v naš kraj svež veter. Naša velika želja je namreč prav ta, da bi bili naši krajani bolj povezani v društvih, krožkih, družabnih srečanjih, da bi se tako bolje spoznali in lažje premagovali vsakodnevne življenjske težave ali, kot je dejal naš prvi predsednik krajevne skupnosti Jože Oblak, da je dober sosed zlata vreden. Bogato zgodovino naše krajevne skupnosti pa smo zgradili prav s kolektivnim duhom in prostovoljnim delom naših krajanov.«

 

Vsem krajankam in krajanom čestitke ob prazniku krajevne skupnosti Orehek Drulovka!


Thumbnail Thumbnail
Thumbnail Thumbnail