Domov Novice Novice Krajevni praznik v sliki in besedi 2015

Krajevni praznik v sliki in besedi 2015

PDF natisni E-pošta

V nekaj slikah vam predstavljamo praznovanje krajevnega praznika v Drulovki, ki je potekalo v soboto, 29. avgusta pod naslovom »Družinski dan na vasi«. Malo drugačno praznovanje, kot smo ga navajeni, je organiziral Svet KS Orehek – Drulovka, ki je želel s številnimi aktivnostmi spodbuditi predvsem druženje krajanov in predstavitev njihovih dejavnosti.

To je v nagovoru poudaril tudi predsednik KS Marjan Fajfar: »Naša želja je, da bi bili krajani med seboj bolj povezani v društvih, krožkih, na družabnih srečanjih, da bi se bolje spoznali ter skupaj lažje premagovali vsakodnevne težave.«

V vročem sončnem dnevu smo izvedeli precej novega o naši Krajevni skupnosti, saj so se predstavili ustvarjalci z različnih področij.

Učiteljica Sneža Vidovič  iz Joga studia Sadhana je obiskovalce popeljala v svet sprostitvene tehnike, na stojnicah so se s svojimi izdelki predstavili krajani, ki se s tem ukvarjajo. Najmlajšim so bile namenjene ustvarjalne delavnice z »varuško po meri« Niko Markovič. Srečevali smo otroke s poslikanimi obrazki, ki sta jih » s svojimi umetnijami« razveseljevali  Ana Repnik in Julijana Rupnik. Za otroke je bilo zabavno tudi skakanje po napihljivem gradu, spuščanje po toboganu in na koncu še vragolije klovna Žareta.

Medtem so se na stojnici izmenjevalnice »BOLJŠJAK DRULŠJAK«  nabirale igrače, otroški vozički in kolesa, predmeti za dom in šport, oblačila in podobni predmeti, ki so čakali na izmenjavo ali pa so jih krajani preprosto podarili tistim, ki jih potrebujejo. Vse česar ni bilo izmenjano, je z veseljem prevzel Rdeči križ Orehek – Drulovka. Le-ta je na prireditvi izvajal številnim krajanom tudi brezplačno merjenje krvnega tlaka, holesterola in sladkorja v krvi.

Tudi Komunalno podjetje iz Kranja je prisluhnilo kraju ter s svojo aktivnostjo pripomoglo k dobremu vzdušju.

In da ne pozabimo - obiskovalcem sta bila namenjena tudi brezplačen golaž in prav tako okusni flancati, ki jih je kar na prireditvenem prostoru delala ga. Slavi Fajfar.

Skratka aktivnosti je bilo veliko, tako da se je za vsakogar kaj našlo.

Sobotno druženje krajanov, ki se ga je udeležil tudi župan MO Kranj Boštjan Trilar, je povedalo veliko zanimivega o naših krajanih in njihovem ustvarjanju. Zato je lahko žal vsem tistim, ki so ga zamudili. Morda pa se vidimo prihodnje leto...

 


Thumbnail Bojan Barišič je popestril dogajanje tudi s pestro zbirko kovancev iz 160 držav.
Thumbnail Ekološka kmetija Jelka svoje pridelke pripelje tudi na dom.
Thumbnail Ena izmed ustvarjalnih delavnic za otroke - Lovimo ribice v Savi.
Thumbnail Klovn Žare je zabaval otroke, pa tudi odrasle.
Thumbnail Lepi in uporabni ročno struženi izdelki zakoncev Klemenčič iz masivnih kosov lesa, so že slavni, prav tako pa klekljani prtički, nakit …
Thumbnail Na stojnici Dragice Štirn smo poskusili odlične domače sokove iz mete, ignverja in drugih zdravilnih zelišč ter domače marmelade in namazov iz bučk.
Thumbnail Otroci so se zabavali na napihljivih igralih.
Thumbnail Pisana soba za odrasle in otroke.
Thumbnail Podpredsednik NK Kranj Milan Poerš, je tudi z majicami svojega kluba vabil v klub bodoče mlade nogometaše.
Thumbnail Predsednik gobarske družine Kranj Avgust Plemenitaš je pripravil nadvse poučno razstavo užitnih in strupenih gob.
Thumbnail Predsednik Sveta KS Marjan Fajfar v družbi z odličnim voditeljem prireditve Marjanom Bovho.
Thumbnail Rdeči križ Orehek - Drulovka je organiziral brezplačno merjenje krvnega tlaka, holesterola in sladkorja.
Thumbnail Številne stojnice na drulovški promenadi so ponujale veliko zanimivega.
Thumbnail Z domačim kruhom, klobasami in drugimi dobrotami se je predstavila tudi domačija iz Praš.
Thumbnail Zdenka Repnik iz Picerije Karantanija je podarila obiskovalcem odličen divjačinski golaž.
Thumbnail Na stojnici je svoje zanimivo delo predstavila Cvetka Jeras Andrejc, ki v svoji šivalnici in oblikovalnici tekstila Spiralis dela čudeže iz starih oblačil in ustvarja ljubke tekstilne izdelke za dom in darila.
Thumbnail Predsednik Društva Sorško polje Matjaž Jerala in njegova sodelavka sta predstavila pomembno delo tega društva, domača semena, hrano iz domačih pridelkov, bogato dejavnost Društva ter pomen oskrbovalnice v Mav.
Thumbnail Prizadevne članice Krajevnega odbora RK Marija Sokol (predsednica), Vanda Jaklič, Zdenka Repnik in Fani Zupanec, so v času prireditve na stojnici in pred njo nabrale veliko lepih igrač, oblačil, otroških vozičkov.