Domov Novice Novice Dogodki na Sorškem polju - maj 2012

Dogodki na Sorškem polju - maj 2012

PDF natisni E-pošta

 

1. Vabljeni na predavanja v okviru okoljskega projekta Loško je ekološko jutri 25.4.2012 v Sokolskem domu VARSTVO ZRAKA, Sokolski dom, 25. April 2012

 

  • 19.00 – 20.00: Kakovost zraka v občini Škofja Loka – predava: mag. Tanja Bolte – Agencija RS za okolje
  • 20.00 – 20.45:Mobilni portal, kot učinkovito orodje v procesu posredovanja okoljskih podatkov – predava: dr. Marko Notar, Termoelektrarna toplarna Ljubljana

 

2. In v ponedeljek 7.5.2012 "Pomen ekološko pridelane hrane" v Sokolskem domu (več v priponki)

Več informacij o dogajanju v okviru projekta Loško je ekološko http://www.loskoekolosko.si/koledar

 

3. Vsak delovni dan lahko poslušate na Radiu Ognjišče nasvet po Marii Thun, ob 6.25 uri zjutraj, iz Setvenega koledarja pa poljedelce, vrtičkarje in čebelarje.

 

4. V četrtek 26.4.2012 delovna akcija na skupnem vrtu v Prašah.

 

5. 12.5.2012 organiziramo ekskurzijo na ogled ekoloških kmetij Rengeo in Ferenčak v Prekmurje, vabljeni vsi kmetje z območja Sorškega polja. Na avtobusu bomo slišali veliko zanimivih strokovnih informacij s strani Primoža Krišlja v Prekmurju pa si bomo ogledali kako vse to izgleda v praksi. Več informacij bo na spletni strani, v četrtek, ko bomo uskladili organizacijo ekskurzije.

 

6. Poglejte si video, ki vam bo dal misliti, Sanjo Lončar boste lahko poslušali 20.5.2012 ob 15.00 na družabnem dogodku  Na poljani na Meji http://www.s12.si/ekologija/dogodki/1485-pomen-samooskrbe-s-hrano-in-semeni-sanja-lonar.html

 

7. Trajnostno samozdravljenje za vse generacije

Na delavnici boste izvedeli kako pridobimo in ohranimo zdravje z uravnoteženo prehrano in načinom življenja, gibanjem ter pravilnim razumevanjem humanističnega eko higienizma.

 

Pridružite se nam dne 17.5.2012 od 17.00 do 19.00 uro na lokaciji Glotta Nova d.o.o., Poljanska cesta 95 Ljubljana - pritličje.

Vsebina:

 

  • predstavitev delovanja in rezultatov projekta Gamajun in zeleni sok – čaj
  • humanistični eko higienizem – uporaba v vsakdanjem življenju
  • celostno samozdravljenje človeka
  • pravilna, preverjena, kakovostna prehrana
  • uravnoteženo gibanje
  • odgovori na vaša vprašanja in osebno posvetovanje

 

Delavnico bomo izvedli v okviru tedna TVU in je brezplačna. Ker je število mest omejeno je prijava na delavnico obvezna. Prijavo pošljite do 5.5.2012 kar s povratnim mailom - Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. . V prijavi navedite svoje ime in priimek in če prihajate s kakšne organizacije je zaželeno tudi ime organizacije.

 

8. Aktivnosti, ki se dogajajo Na poljani: http://www.napoljani.si/dogodki

Pozdravljeni ljubitelji narave, naše kulturne dediščine in domače obrti, rokodelci,  fotografi, zbiratelji starih fotografij…

Vabimo vse, ki želite sodelovati pri soustvarjanju razstave-Foto utrinki na Sorškem polju. Fotografije zbiramo do 30.aprila in bodo okvirjene v velikosti A4 formata (vključno s paspartujem).   V maju bodo na ogled vsak petek od 10h-18h.

V petek 4.maja ob 18h  ob otvoritvi razstave, nam bo  zbiralka ljudske dediščine Dušica Kunaver, povedala marsikaj zanimivega  iz življenja  naših dedov. Vedeti moramo, da je bogastvo naše ljudske dediščine  dragocena dota nam in našim vnukom za prihodnost.

V soboto 12.maja od 9h-12h nam bo predavala Dušica Kunaver: Naša dediščina – zakladnica turizma (vstopnina 15EUR). Turizem sestavljajo naravne lepote in kulturna dediščina – obojega  ima naša dežela na pretek, le poznati  moramo vse te dragocenosti in se jih  zavedati. Vabimo vse, še posebej tiste, ki ste kakorkoli povezani s turizmom (prosimo za predhodno najavo na e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali gsm 040 354 108).

V nedeljo 20. maja ob 15h bo na družabnem srečanju predavala Sanja Lončar:  Hrana, ki uničuje, in hrana, ki zdravi (prispevek 5EUR). Več o tem na strani www.sorskopolje.si. Po predavanju  bo sledilo druženje, ki ga bomo popestrili s kulturnim programom (mešani oktet Lipa, harmonikaš), z razstavo – Foto utrinki na Sorškem polju,  z ekološko tržnico, s predstavitvijo domačih obrti, rokodelstva in ročnih spretnosti.Ob tem še posebej vabimo vse rokodelce iz območja Sorškega polja in okolice,  ki želite predstaviti svojo domačo obrt. Javite se nam do 10.maja  na e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali gsm 040 354 108.

Prav vsi lepo vabljeni, veseli bomo vašega odziva! Breda in Marko

 

Lep pozdrav!

Matjaž Jerala

mobi 041 348 199