Domov Novice Gasilci PGD Breg ob Savi ob krajevnem prazniku

PGD Breg ob Savi ob krajevnem prazniku

PDF natisni E-pošta

Tags: breg | društvo | gasilci

PGD Breg ob Savi ob krajevnem prazniku

Spoštovani krajani in krajanke

Pred 80 leti so se možje in fantje vasi Breg, Drulovka ter Orehek zbrali in ustanovili društvo, ki se je imenovalo Prostovoljna gasilska četa Breg pri Kranju. Člani društva so vseskozi skrbeli za napredek in razvoj tako so postopoma nabavljali opremo in pomagali pri raznih nesrečah. Poleg gasilske dejavnosti pa so v gasilskem domu  uprizarjali razne ljudske igre na katerih so bili glavni igralci domači krajani.

S pridobljenimi sredstvi in udarniškim delom marljivih članov je društvo iz leta v leto pridobivalo boljšo opremo. To ni le seštevanje let obstoja, temveč je zgodovina dela in napredka v društvu. Prepričan sem da bomo še naprej članice in člani gasilskega društva s svojo marljivostjo, strokovnim znanjem in zavestjo pomagali vsakemu v stiski, nesreči in vedno prihiteli na pomoč ne glede na njegov stan. Sprašujem se, koliko generacij, je del svojega ustvarjalnega življenja preživelo v društvu, koliko vloženega truda požrtvovalnosti in prijateljstva, da je društvo živelo toliko časa, da se je klub številnim družbenim spremembam  in težavam razvijalo in ohranilo vse do danes.

Lahko smo ponosni na lepo urejen gasilski dom, sodobno opremo in tehniko katero smo pridobili s pomočjo domačih krajanov ter drugih donatorjev. Vsi člani društva smo veseli in ponosni, da nas podpirate pri našem delu in s tem dokazujete da ima gasilstvo na slovenskem in na našem področju  dovolj simpatizerjev in podpornikov.

Ob praznovanju krajevnega praznika Vam čestitamo in želimo dobrega sodelovanje tudi v bodoče.  

V Kranju, 19.08.2009

Predsednik PGD Breg ob Savi

Marjan Fajfar