Domov

Meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola - november 2015

PDF natisni E-pošta
Petek, 13 November 2015 22:15

Rdeči Križ - Orehek Drulovka

Območno združenje

Rdečega križa Kranj

KO RK Orehek Drulovka

OBVESTILO

 

Krajevna  organizacija Rdečega križa Orehek Drulovka vas vabi


v soboto, 21. novembra 2015, od 8:00 do 10:00

na preventivne meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola

Meritve bodo potekale v posebni sobi Pizzerije Karantanija.

PRISPEVEK preventivne meritve znaša 5,00 €

 

Vsi, ki si boste preverili krvni sladkor in holesterol, morate biti tešč. S seboj prinesite evidenčni kartonček, če niste prvič in ga že imate.


Predsednica KO RK Orehek Drulovka:

Marija Sokol, l.r.

 


 

Obvestilo o motečem vonju na območju Kranja

PDF natisni E-pošta
Sreda, 04 November 2015 22:32

V zadnjih dneh smo na Centralni čistilni napravi Kranj zaznali neprijetne vonjave, ki so se žal širile tudi v okolico in bile moteče za okoliške krajane. Pri nadzoru naprave smo zaznali tudi moteč vonj po topilih in posledično tudi glavnega krivca, pralnico avtocistern. Ugotovljeno je bilo, da so v ponedeljek, 2.11.2015, ob 14.30. uri uporabili glikol, ob 16.30 uri pa aceton.


Skladno z občinskim odlokom o odvajanju in čiščenju komunalne in padavinske odpadne vode na območju MO Kranj je odpadna topila prepovedano odvajati v javno kanalizacijo. Na nepravilno ravnanje smo lastnike pralnice avtocistern že obvestili, da je dolžan, z ustreznim delovanjem industrijske čistilne naprave ter z rednim  odstranjevanjem usedline mulja, zagotavljati iztok industrijske odpadne vode, ki ne presega mejnih vrednosti parametrov v odpadni vodi ter ni vir neprijetnih vonjav.


Avtocistern z vsebino odpadnih topil, ki so izvor neprijetnih vonjav, ni dovoljeno sprejemati v čiščenje.


Ob normalno delujoči napravi, se s pretokom odpadne vode smrad ne širi oz. razmeroma hitro zgine. Glede da zaključek izgradnje naprave, se trenutno stara čistilna naprava ruši, na dnu je ostalo še nekaj mirujoče odpadne vode, ki jo s kamioni prečrpavamo na dotok nove čistilne naprave. Prav ta odpadna voda na dnu bazenov je prepojena s snovmi, ki jih je kot nedovoljene izpustil povzročitelj  in povzročajo zelo neprijeten smrad.  Predvidevamo, da bo smrad prenehal do konca tedna. Do zaključka rušenja bo verjetno občasno zaznati neprijetne vonjave po postani odpadni vodi, vendar nikakor ne bodo tako moteče kot trenutne.


Predvsem okoliškim krajanom iskrena zahvala za razumevanje in potrpljenje.Obvestilo je objavljeno tudi na tej povezavi:

http://www.kranj.si/KRANJ_SI,,kranj_moje_mesto,aktualno,novice.htm&showNews=NEWSSIYBIR1142015104116&cPage=1


 

Humanitarni koncert - oktober 2015

PDF natisni E-pošta
Sreda, 07 Oktober 2015 20:08

logo - Rdeči križ Slovenije

 

 

RDEČI KRIŽ SLOVENIJE
OBMOČNO ZDRUŽENJE KRANJ 


HUMANITARNI KONCERT


VABILO

 

Z veseljem vam sporočamo, da bomo tudi letos organizirali humanitarni koncert za ljudi v stiski. Koncert bomo organizirali z Občino Cerklje na Gorenjskem in sicer v petek, 23. oktobra 2015, ob 19.00 v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah.

Nastopali bodo Okrogli muzikanti in Podokničar, ki nam bodo pripravili večer smeha, humorja in  veselja, saj Okrogli muzikanti s svojimi odličnimi humornimi skrči in vragolijami na odru naredijo glasbeni  večer nepozaben. Podokničar pa bo koncert začinil s svežimi šalami današnjih dni.

Ves izkopiček koncerta bomo namenili za nakup prehranskih paketov.

Cena vstopnice je 14,00 eur, kupite jih lahko pri prostovoljkah KO RK Orehek-Drulovka  (040 846 564) in ostalih prodajnih mestih.

PRODAJNA MESTA: na sedežu Rdečega križa v Kranju, v prostorih Gorenjskega glasa Kranj, v kavarni Medeni vrt Šenčur, na Bencinskem servisu LOGO Tupaliče, v Kmetijski zadrugi Cerklje in Turistično informativnem centru Cerklje.

 


 

Sprejemanje pobud in predlogov za Občinski prostorski načrta MOK

PDF natisni E-pošta
Sobota, 03 Oktober 2015 19:48

Mestna občina Kranj na podlagi 6. in 1. odstavka 47. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08 – ZVO-1B, 108/09, 80/10 – ZUPUDPP, 43/11 – ZKZ-C, 57/12, 57/12 – ZUPUDPP-A, (109/12), 76/14 – odl. US in 14/15– ZUUJFO) ter 44. člena Statuta Mestne občine Kranj (Uradni list RS, št. 33/07)

 

obvešča


občane in vso drugo zainteresirano javnost, da bo v času


od 01. oktobra do 31.oktobra 2015


sprejemala pobude in predloge za spremembe in dopolnitve Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Kranj (Odlok o strateškem načrtu – SPN in Odlok o izvedbenem prostorskem načrtu – IPN) (Uradni list RS, št. 74/2014); (v nadaljnjem besedilu spremembe in dopolnitve OPN).

 

I.

Pobude in predlogi za spremembe in dopolnitve namenske rabe v OPN morajo biti ustrezno prikazane in utemeljene in sicer:

- načrt parcele z natančno označenim območjem (parcel oz. dela parcel) na katerega se pobuda za spremembo namenske rabe nanaša;

- obrazložitev in utemeljitev pobude (namen, vrsta objekta, velikost objekta, eventualno idejni projekt, …).

Za večje pobude (površine nad 3000 m2) morajo pobudniki predložiti tudi programsko zasnovo (PZ).

Pobudam, ki so namenjene gradnji kmetijskih objektov morajo biti priloženi še mnenje Kmetijsko svetovalne službe, prikaz zemljišč kmetije v lasti in najemu ter lokacija obstoječe kmetije.

Pobudam, ki se nanašajo na že obstoječ objekt, mora biti predložena še kopija pravnomočnega gradbenega dovoljenja oziroma dokazilo, da je bil objekt zgrajen pred letom 1967.

Pobude, ki se nanašajo le na spremembo določil odloka, je potrebno ustrezno utemeljiti.

 

Informacije, v zvezi s pripravo pobude, je možno dobiti v prostorih Mestne občine Kranj v informacijski pisarni v Avli (vhod s parkirišča Brioni) vsako sredo od 9:00 do 17:00 v času sprejemanja pobud in predlogov (v mesecu oktobru).

 

II.

V spremembah in dopolnitvah OPN bodo upoštevane le pobude in predlogi, ki bodo ustrezno prikazani in utemeljeni ter izpolnjujejo pogoje glede skladnosti s cilji prostorskega razvoja in konceptom načrtovanja poselitve občine, ustreznosti z vidika urbanističnih meril, varstvenih omejitev in možnosti opremljanja zemljišč za gradnjo.

 

III.

Občina se bo do pobud in predlogov, oddanih v razpisanem roku, opredelila in tiste, ki izpolnjujejo pogoje iz II. točke tega obvestila, uvrstila v spremembe in dopolnitve OPN.

Pobude, ki bodo na občino prispele po 31. oktobru 2015, ne bodo vključene v tokratni postopek sprememb in dopolnitev OPN.

 

IV.

Pobude in predloge z ustreznimi prilogami posredujte ali po pošti na naslov Mestna občina Kranj, Slovenski trg 1, 4000 Kranj, ali jih oddajte v vložišču oz. informacijski pisarni na sedežu občine, lahko pa jih posredujete preko e-pošte na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. s pripisom »Pobuda za spremembo in dopolnitev OPN«.

 

Do poziva lahko dostopate tudi na tej povezavi: http://www.kranj.si/KRANJ_SI,,kranj_moje_mesto/aktualno/novice&showNews=NEWSDPIGTO929201582743&cPage=1

 


Dokument: doc240915-24092015150217jz.pdf


 

 

 

 

 

Vabilo - krvodajalska akcija oktober 2015

PDF natisni E-pošta
Sobota, 03 Oktober 2015 19:40

Vabilo na krvodajalsko akcijo, ki bo v četrtek, 15. oktobra 2015 od 7:00 do 13:00 v dvorani PROŠPORT STRAŽIŠČE, Jernejeva ul.12.


Vabilo - krvodajalska akcija oktober 2015


 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL