Domov

Predavanje - pregled debelega črevesa

PDF natisni E-pošta
Petek, 24 Februar 2012 22:05

Območno združenje

Rdečega križa Kranj

KO RK Orehek Drulovka

 

OBVESTILO

Krajevna organizacija Rdečega križa Orehek Drulovka vas vabi

V SREDO, 29. februarja 2012, ob 18.00 uri

na predavanja z naslovom


PREGLED DEBELEGA ČREVESA -

POMEMBEN KORAK ZA SVOJE ZDRAVJE, MORDA PA TUDI ŽIVLJENJE...

Predavala bo dipl. medicinska sestra Marinka Krumpester.

 

PREDAVANJE BO V PIZZERIJI KARANTANIJA (V POSEBNI SOBI)

 

Predsednica KO RK Orehek Drulovka

Marija Sokol, l.r.

 

Vabilo - krvodajalska akcija marec 2012

PDF natisni E-pošta
Petek, 24 Februar 2012 21:57

Tags: izlet | krvodajalska akcija | rdeči križ | vabilo

 
Z ljudmi življenje lahko živite,
množite srečo vsakdana ali
razpolovite njihovo in svojo bol.
Ljudi, ki bi lahko preživeli
že z nekaj kapljami Vaše krvi,
je vsak dan več.
Pomagajte jim ohraniti življenje.

 

VABILO

Krvodajalska akcija bo v ČETRTEK, 22. marca 2012. Ob 10:00 počakajte na poseben avtobus na Vaši avtobusni postaji, od koder se bomo odpeljali v Ljubljano na Zavod za transfuzijsko medicino, kjer boste darovali kri. Dobrodošli tudi novi krvodajalci.

 

S seboj prinesite krvodajalsko izkaznico in osebni dokument s sliko. Ob vpisu ne pozabite opozoriti na morebitne spremembe v naslovu, priimku in zaposlitvi.

Nekaj dni prej pokažite vabilo svojemu delodajalcu, da Vam bo odobril prost, plačan dan.

Pred odvzemom krvi Vas bodo zdravniško pregledali. Vljudno prosimo, da na dan odvzema ne jeste nič mastnega in ne pijete mleka. Priporočamo čaj, kruh z marmelado, sadje in podobno.

Iskrena hvala za plemenito dejanje, saj boste s svojo krvjo marsikomu vrnili zdravje ali celo rešili življenje.

Po končani akciji se bomo odpeljali na ogled gradu Štanjel, kjer se bomo tudi okrepčali. Povratek je predviden med 18. in 19. uro. Zaključek bo v pizeriji Karantanija. Prispevek za izlet je 10 €.

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite po telefonu na številko 040 846 564 do 17.3.2012.

 

KO RK Orehek Drulovka
Predsednica Marija Sokol, l.r.
OBMOČNO ZDRUŽENJE RDEČEGA KRIŽA KRANJ
Predsednik: Marjan Gantar, l.r.


 

Sorško polje - Približajmo se naravi - predavanje 15.2.2012

PDF natisni E-pošta
Sobota, 11 Februar 2012 08:36

Sorško polje - cerkev in megliceSorško polje - približajmo se naravi


VABILO

v okviru projekta SORŠKO POLJE – PRIBLIŽAJMO SE NARAVI vabimo vse tiste, ki vam ni vseeno v kakšnem okolju živimo in kakšno hrano uživamo, na četrto predavanje z naslovom:


»KORISTNI ORGANIZMI V KMETIJSTVU IN VRTNARSTVU«


ki bo v sredo, 15. februarja 2012, ob 19. uri, v domu krajevne skupnosti Godešič

 

Kaj so koristni organizmi, kje se uporabljajo, s kakšnim namenom, v kakšnih primerih, nam bo predstavila dr. Marija Gregori, višja predavateljica in raziskovalka na Višji strokovni šoli Biotehniškega centra, ki je aktivno vpeta v predavanja in raziskave s področja koristnih organizmov in agroekosistemov.

Kaj je koristen in kaj škodljiv organizem je zgolj objektivna presoja človeka. Za zatiranje škodljivih organizmov se pogosto uporabljajo pesticidi, ki pa so škodljivi za okolje in ljudi, za pridelovalce pa predstavljajo dodaten strošek. Škodljivci postajajo na pesticide odporni, zato vse več kmetovalcev in vrtnarjev razmišlja o novih pristopih, pri katerih bi se zmanjšali vnosi fitofarmacevtskih sredstev in bi bolj »posnemali« naravne procese. Povezovanje in razumevanje življenjskih ciklov škodljivcev in njihovih naravnih sovražnikov – »koristnih organizmov«, nam omogoča lažje obvladovanje sistema ter kontrolo populacije škodljivcev na način, ki je veliko bolj prijazen do narave in ljudi in kar je najbolj pomembno, je tak način varstva rastlin trajnosten tudi v smislu ohranjanja pridelkov.

Direktor Biotehniškega centra Naklo in ravnatelj Višje strokovne šole BC, mag. Marijan Pogačnik, ki ima bogate izkušnje na področju ekološkega kmetijstva, pa nam bo predstavil različne možnosti izobraževanja in usposabljanja na področju ekološke pridelave na Biotehniškem centru Naklo.

Uvod v predavanje bodo popestrili učenci BC Naklo, zaključek pa bo začinjen z degustacijo ekoloških proizvodov BC Naklo, ter prodajo in degustacijo pridelkov oz. proizvodov, ki jih lahko dobite v njihovi trgovini. Predstavila se bo ekološka kmetija Kozina iz Čirč pri Kranju.

O tem, kaj lahko naredimo za sebe in za okolje – tu, pri nas, za naše Sorško polje, teče beseda v sklopu 6 predavanj, ki potekajo od novembra 2011 do aprila 2012, vsako drugo sredo v mesecu, ob 19. uri v prostorih krajevnih skupnosti na Sorškem polju.

Na sledečih predavanjih bomo govorili še o naslednjih temah:

 

  • o reševanju problemov na domačem vrtu in njivi na ekološki način
  • kakšni so možni ukrepi in postopki, ter o izbiri semen, bo 14.3.2012 ob 19. uri v Zbiljah predavala ga. Fanči Perdih (Amarant),
  • o pomenu ekološko pridelane hrane za človekovo zdravje in o osnovah za pravilno pripravo obrokov bo 11.4.2012 ob 19. uri v Stražišču predavala ga. Marija Novak, predsednica društva Svetlin.

 

Na posameznih predavanjih predstavljamo okoliške ekološke kmetije, uvod v predavanja vedno popestrimo tudi s krajšim kulturnim programom.

Prav vsi – kmetje, vrtičkarji in potrošniki ste vabljeni na vsa naslednja predavanja (vabila so objavljena na spletnih straneh krajevnih skupnosti, v tiskanih medijih, koledarjih prireditev, oglasnih mestih in nekaterih elektronskih medijih na območju Sorškega polja) , pa tudi k sodelovanju pri organizaciji predavanj in drugih aktivnosti. S skupnimi močmi želimo ustvarjati boljše možnosti za zdravo življenje v našem okolju in pristnejše sožitje z naravo, ter spodbuditi k tesnejšemu sodelovanju krajane celotnega območja,

ki obkroža Sorško polje. V sklopu projekta želimo omogočiti tudi dostop do novic »Skupaj za zdravje človeka in narave«, ki jih že lahko dobite v vrtcih: Bitnje, Orehek in Mavčiče, OŠ Orehek, prodajalni kmetije pr`Gregorc v Prašah, frizerskem salonu Ostriženi Nace v Mavčičah, v Smrekca centru v Žabnici, Kmetijski trgovini Cegnar v Virmašah in trgovini Zuja na Meji (prosim, da mi sporočite možne lokacije še v ostalih krajevnih skupnostih).

Vstopnine ni, dobrodošli pa so prostovoljni prispevki za pokritje dela stroškov organizacije predavanj.

Za morebitne predloge in pomoč pri organizaciji pokličite 041 348 199 ali pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. oz. 031 605 015, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Vabijo krajevne skupnosti z območja Sorškega polja

 

 

 

Meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola - januar 2012

PDF natisni E-pošta
Sobota, 07 Januar 2012 20:51

Rdeči Križ - Orehek Drulovka

OBVESTILO

 

Krajevna organizacija Rdečega križa Orehek Drulovka vas vabi

 

v soboto, 14. januarja 2012, od 8.00 do 10.00

na preventivne meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola

 

Meritve bodo potekale v posebni sobi Pizzerije Karantanija.

 

PRISPEVEK preventivne meritve znaša 5,00 €.

 

Vsi, ki si boste preverili krvni sladkor in holesterol, morate biti tešč. S seboj prinesite evidenčni kartonček, če niste prvič in ga že imate.

 

Predsednica KO RK Orehek Drulovka:

Marija Sokol, l.r.

 


 

Sorško polje - Približajmo se naravi - predavanje 11.1.2012

PDF natisni E-pošta
Sobota, 10 December 2011 20:34

Tretje predavanje z naslovom

BIODINAMIČNO KMETOVANJE IN SAMOOSKRBA IZ DOMAČEGA VRTA (brez kemije)

bo v sredo, 11. januarja 2012, ob 19. uri, v Osnovni šoli Orehek Kranj na Zasavski cesti 53a


Kako s pomočjo zdravilnih zelišč do zdrave hrane, zdravih domačih živali in zdravja v družini brez zdravnikov, ter biodinamično pridelavo vrtnin, poljščin, mesa in mleka nam bo predstavila ga.  MIHAELA ZALOKAR, biodinamična kmetovalka z Demeter certifikatom od leta 1998, prej pa brez umetnih gnojil in kemije, ter s svojimi semeni, od ustanovitve predsednica Društva Ajda Gorenjska. G. FRANC ZAVODNIK, biodinamični kmetovalec in direktor zavoda Demeter pa nam bo predstavil, kako vstopiti v Demeter kontrolo in pridobiti Demeter certifikat. Kogar zanima več o tej temi, se lahko prijavi na 20. urni  ZAČETNI TEČAJ BIODINAMIKE, ki se bo pričel 20.1.2012 v OŠ Žabnica.


O tem, kaj lahko naredimo za sebe in za okolje – tu, pri nas, za naše Sorško polje, teče beseda v sklopu 6 predavanj, ki potekajo  od novembra 2011 do aprila 2012, vsako drugo sredo v mesecu, ob 19. uri  v prostorih krajevnih skupnosti na Sorškem polju. Na sledečih predavanjih bomo govorili še o naslednjih temah:
- o semenih – zakaj izbrati ekološka semena?
- o aktivnostih na Biotehniškem centru Naklo
- o aktivnostih kmetijsko svetovalne službe na področju ekološke pridelave,
- o pomenu ekološko pridelane hrane za človekovo zdravje
- predstavili okoliške ekološke kmetije
- predavanja bomo skušali popestriti tudi s krajšim kulturnim programom.

Prav vsi – kmetje, vrtičkarji in potrošniki ste vabljeni  na drugo in vsa naslednja predavanja  (vabila so objavljena na spletnih straneh krajevnih skupnosti, v pisnih medijih, koledarjih prireditev, oglasnih mestih in nekaterih elektronskih medijih na območju Sorškega polja), pa tudi k sodelovanju pri organizaciji predavanj in drugih aktivnosti. S skupnimi močmi želimo ustvarjati boljše možnosti za zdravo življenje v našem okolju in pristnejše sožitje z naravo, ter spodbuditi k tesnejšemu sodelovanju krajane celotnega območja, ki obkroža Sorško polje.

Vstopnine ni, dobrodošli pa so prostovoljni prispevki za pokritje dela stroškov organizacije predavanj.

V sklopu projekta želimo omogočiti tudi  dostop do novic »Skupaj za zdravje človeka in narave«, ki jih že lahko dobite v vrtcih: Bitnje, Orehek in Mavčiče, prodajalni kmetije pr`Gregorc v Prašah, frizerskem salonu Ostriženi Nace v Mavčičah in Kmetijski trgovini Cegnar v Virmašah (prosim, da mi sporočite lokacije še v ostalih krajevnih skupnostih).

Za morebitne predloge in pomoč pri organizaciji pokličite  041 348 199, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali 031 605 015, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Vabijo krajevne skupnosti z območja Sorškega polja !

 

 
<< Začetek < Prejšnja 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL