Domov

Poročilo o doseženih ciljih in rezultatih v letu 2011

PDF natisni E-pošta
Petek, 24 Februar 2012 22:14

Spoštovane Krajanke in krajani.

Prvo leto dela članov sveta KS Orehek – Drulovka v mandatnem obdobju 2010-2014 je za nami, zato vam posredujem poročilo o doseženih ciljih in rezultatih kateri so bili opravljeni v letu 2011.

 • zagotovili smo opravljanje osnovnih nalog sveta KS
 • organizirali smo praznovanje praznika KS v sodelovanju športniki (balinanje,kegljanje, kolesarjenje, košarka in nogomet)
 • pomagali balinarskemu klubu pri obnovi njihovih prostorov in igrišča
 • sofinancirali smo izvedbo tradicionalnega veleslaloma za krajane naše KS na Soriški planini
 • odboru krajevne organizacije Rdečega križa smo financirali organizacijo srečanja starejših Krajanov ob zaključku leta v osnovni šoli Orehek, ter pomagali pri izvedbah krvodajalskih akcij. Temu odboru krajank krajevne organizacije Rdečega križa se še posebno zahvaljujemo, da so se po nekaj letnem premoru zopet organizirale in pričele delovati pri humanitarnih in socialnih akcijah.
 • pri nakupu zaščitne in reševalne opreme smo s finančno pomočjo pomagali PGD Breg ob Savi, ki deluje na našem območju KS in so njihovi člani prisotni pri organizacijah v osnovni šoli (frankofonski dan, čopkov tek ) krajevnem prazniku.


S pomočjo mestne občine Kranj , katera je finančno podprla naše predloge k izboljšavi ureditve nekaterih površin in objektov v KS pa smo izvedli:


Poleg tega smo v mesecu aprilu in decembru imeli člani sveta v prisotnosti še drugih krajanov naše KS, občinske uprave, vodstva komunale skupni razgovor o poteku gradnje nove čistilne naprave in s tem reševanje problema glede hrupa in smradu. Na tem razgovoru so bili predstavljeni projekti nove čistilne naprave, na katera pa so bile postavljena tudi konkretna vprašanja glede delovanja in vpliva na okolje. Razgovori o tem projektu bodo še potekali. Dogovorjeno je bilo tudi, da se na obrobju naselja Zasavska cesta in Drulovka postavi merilna naprava za merjenje hrupa. O rezultatih pa bomo obveščeni.

Načrti za leta 2012-2013 in predlogi za občinski proračun pa so poleg tradicionalnih letnih prireditev še:

 • Pričetek postopka za odkup in asfaltiranje makadamske ceste ob Drolčevem naselju.
 • Odkup zemljišča za obračališče in parkirišče pri osnovni šoli Orehek.
 • Odkup in ureditev makadamskega parkirišča v Drulovki.(pri Karantaniji)
 • Asfaltiranje makadamske ceste v Špik
 • Odvodnjavanje na nogometnem igrišču v Zarici.
 • Vzdrževanje in ureditev igral v športnem parku Bober (Drulovka)
 • Izgradnja fekalne kanalizacije Pot za krajem.
 • Postavitev svetlobnega signala na prehodu za pešce.
 • Postavitev nadstrešnic in oglasnih tabel na avtobusnih postajališčih.
 • Postavitev ogledala v križišču Savska loka –nova Drulovka.
 • Obnova starega dela šole in vrtca Orehek z zagotovitvijo prostorov za krajevno skupnost.
 • Aktivno sodelovanje s komunalnim podjetjem Kranj glede sortiranja odpadkov in gradnje čistilne naprave


Glede na to , da krajevna skupnost nima svojih prostorov (uporablja jih šola) nima niti uradnih ur sprejemamo vaše pobude in predloge v želji dobrega sodelovanja in razumevanja v dobro vsem krajanom na elektronske naslove članov sveta kateri so zadolženi za posamezna področja.


Predsednik sveta KS

Fajfar Marjan

 

Vabilo - humanitarni koncert marec 2012

PDF natisni E-pošta
Petek, 24 Februar 2012 22:10

Območno združenje
Rdečega križa Kranj
KO RK Orehek Drulovka

 

VABILO

Območno združenje Rdečega križa Kranj vabi na

HUMANITARNI KONCERT VESLO NA JOŽEFOVO PETEK
16. MARCA OB 19.00 URI
ŠPORTNA DVORANA CERKLJE


Cena vstopnice je 15 €
Za vstopnice lahko pokličete na tel. 040 846 564


Seznam nastopajočih:

Ansambel Stanka Petriča
Ansambel Trgovci
Ansambel Saša Avsenika
Vesli svatje
Gašperji
Nuša Derenda
Andrej Šifrer
Klapa Mali grad
Korado in Franci s pevko Anito

Program bo povezoval Franc Pestotnik Podokničar

 

Predavanje - pregled debelega črevesa

PDF natisni E-pošta
Petek, 24 Februar 2012 22:05

Območno združenje

Rdečega križa Kranj

KO RK Orehek Drulovka

 

OBVESTILO

Krajevna organizacija Rdečega križa Orehek Drulovka vas vabi

V SREDO, 29. februarja 2012, ob 18.00 uri

na predavanja z naslovom


PREGLED DEBELEGA ČREVESA -

POMEMBEN KORAK ZA SVOJE ZDRAVJE, MORDA PA TUDI ŽIVLJENJE...

Predavala bo dipl. medicinska sestra Marinka Krumpester.

 

PREDAVANJE BO V PIZZERIJI KARANTANIJA (V POSEBNI SOBI)

 

Predsednica KO RK Orehek Drulovka

Marija Sokol, l.r.

 

Vabilo - krvodajalska akcija marec 2012

PDF natisni E-pošta
Petek, 24 Februar 2012 21:57

Tags: izlet | krvodajalska akcija | rdeči križ | vabilo

 
Z ljudmi življenje lahko živite,
množite srečo vsakdana ali
razpolovite njihovo in svojo bol.
Ljudi, ki bi lahko preživeli
že z nekaj kapljami Vaše krvi,
je vsak dan več.
Pomagajte jim ohraniti življenje.

 

VABILO

Krvodajalska akcija bo v ČETRTEK, 22. marca 2012. Ob 10:00 počakajte na poseben avtobus na Vaši avtobusni postaji, od koder se bomo odpeljali v Ljubljano na Zavod za transfuzijsko medicino, kjer boste darovali kri. Dobrodošli tudi novi krvodajalci.

 

S seboj prinesite krvodajalsko izkaznico in osebni dokument s sliko. Ob vpisu ne pozabite opozoriti na morebitne spremembe v naslovu, priimku in zaposlitvi.

Nekaj dni prej pokažite vabilo svojemu delodajalcu, da Vam bo odobril prost, plačan dan.

Pred odvzemom krvi Vas bodo zdravniško pregledali. Vljudno prosimo, da na dan odvzema ne jeste nič mastnega in ne pijete mleka. Priporočamo čaj, kruh z marmelado, sadje in podobno.

Iskrena hvala za plemenito dejanje, saj boste s svojo krvjo marsikomu vrnili zdravje ali celo rešili življenje.

Po končani akciji se bomo odpeljali na ogled gradu Štanjel, kjer se bomo tudi okrepčali. Povratek je predviden med 18. in 19. uro. Zaključek bo v pizeriji Karantanija. Prispevek za izlet je 10 €.

Prosimo, da svojo udeležbo potrdite po telefonu na številko 040 846 564 do 17.3.2012.

 

KO RK Orehek Drulovka
Predsednica Marija Sokol, l.r.
OBMOČNO ZDRUŽENJE RDEČEGA KRIŽA KRANJ
Predsednik: Marjan Gantar, l.r.


 

Sorško polje - Približajmo se naravi - predavanje 15.2.2012

PDF natisni E-pošta
Sobota, 11 Februar 2012 08:36

Sorško polje - cerkev in megliceSorško polje - približajmo se naravi


VABILO

v okviru projekta SORŠKO POLJE – PRIBLIŽAJMO SE NARAVI vabimo vse tiste, ki vam ni vseeno v kakšnem okolju živimo in kakšno hrano uživamo, na četrto predavanje z naslovom:


»KORISTNI ORGANIZMI V KMETIJSTVU IN VRTNARSTVU«


ki bo v sredo, 15. februarja 2012, ob 19. uri, v domu krajevne skupnosti Godešič

 

Kaj so koristni organizmi, kje se uporabljajo, s kakšnim namenom, v kakšnih primerih, nam bo predstavila dr. Marija Gregori, višja predavateljica in raziskovalka na Višji strokovni šoli Biotehniškega centra, ki je aktivno vpeta v predavanja in raziskave s področja koristnih organizmov in agroekosistemov.

Kaj je koristen in kaj škodljiv organizem je zgolj objektivna presoja človeka. Za zatiranje škodljivih organizmov se pogosto uporabljajo pesticidi, ki pa so škodljivi za okolje in ljudi, za pridelovalce pa predstavljajo dodaten strošek. Škodljivci postajajo na pesticide odporni, zato vse več kmetovalcev in vrtnarjev razmišlja o novih pristopih, pri katerih bi se zmanjšali vnosi fitofarmacevtskih sredstev in bi bolj »posnemali« naravne procese. Povezovanje in razumevanje življenjskih ciklov škodljivcev in njihovih naravnih sovražnikov – »koristnih organizmov«, nam omogoča lažje obvladovanje sistema ter kontrolo populacije škodljivcev na način, ki je veliko bolj prijazen do narave in ljudi in kar je najbolj pomembno, je tak način varstva rastlin trajnosten tudi v smislu ohranjanja pridelkov.

Direktor Biotehniškega centra Naklo in ravnatelj Višje strokovne šole BC, mag. Marijan Pogačnik, ki ima bogate izkušnje na področju ekološkega kmetijstva, pa nam bo predstavil različne možnosti izobraževanja in usposabljanja na področju ekološke pridelave na Biotehniškem centru Naklo.

Uvod v predavanje bodo popestrili učenci BC Naklo, zaključek pa bo začinjen z degustacijo ekoloških proizvodov BC Naklo, ter prodajo in degustacijo pridelkov oz. proizvodov, ki jih lahko dobite v njihovi trgovini. Predstavila se bo ekološka kmetija Kozina iz Čirč pri Kranju.

O tem, kaj lahko naredimo za sebe in za okolje – tu, pri nas, za naše Sorško polje, teče beseda v sklopu 6 predavanj, ki potekajo od novembra 2011 do aprila 2012, vsako drugo sredo v mesecu, ob 19. uri v prostorih krajevnih skupnosti na Sorškem polju.

Na sledečih predavanjih bomo govorili še o naslednjih temah:

 

 • o reševanju problemov na domačem vrtu in njivi na ekološki način
 • kakšni so možni ukrepi in postopki, ter o izbiri semen, bo 14.3.2012 ob 19. uri v Zbiljah predavala ga. Fanči Perdih (Amarant),
 • o pomenu ekološko pridelane hrane za človekovo zdravje in o osnovah za pravilno pripravo obrokov bo 11.4.2012 ob 19. uri v Stražišču predavala ga. Marija Novak, predsednica društva Svetlin.

 

Na posameznih predavanjih predstavljamo okoliške ekološke kmetije, uvod v predavanja vedno popestrimo tudi s krajšim kulturnim programom.

Prav vsi – kmetje, vrtičkarji in potrošniki ste vabljeni na vsa naslednja predavanja (vabila so objavljena na spletnih straneh krajevnih skupnosti, v tiskanih medijih, koledarjih prireditev, oglasnih mestih in nekaterih elektronskih medijih na območju Sorškega polja) , pa tudi k sodelovanju pri organizaciji predavanj in drugih aktivnosti. S skupnimi močmi želimo ustvarjati boljše možnosti za zdravo življenje v našem okolju in pristnejše sožitje z naravo, ter spodbuditi k tesnejšemu sodelovanju krajane celotnega območja,

ki obkroža Sorško polje. V sklopu projekta želimo omogočiti tudi dostop do novic »Skupaj za zdravje človeka in narave«, ki jih že lahko dobite v vrtcih: Bitnje, Orehek in Mavčiče, OŠ Orehek, prodajalni kmetije pr`Gregorc v Prašah, frizerskem salonu Ostriženi Nace v Mavčičah, v Smrekca centru v Žabnici, Kmetijski trgovini Cegnar v Virmašah in trgovini Zuja na Meji (prosim, da mi sporočite možne lokacije še v ostalih krajevnih skupnostih).

Vstopnine ni, dobrodošli pa so prostovoljni prispevki za pokritje dela stroškov organizacije predavanj.

Za morebitne predloge in pomoč pri organizaciji pokličite 041 348 199 ali pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. oz. 031 605 015, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Vabijo krajevne skupnosti z območja Sorškega polja

 

 

 
<< Začetek < Prejšnja 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL