Domov

Vabilo - krvodajalska akcija oktober 2015

PDF natisni E-pošta
Sobota, 03 Oktober 2015 19:40

Vabilo na krvodajalsko akcijo, ki bo v četrtek, 15. oktobra 2015 od 7:00 do 13:00 v dvorani PROŠPORT STRAŽIŠČE, Jernejeva ul.12.


Vabilo - krvodajalska akcija oktober 2015


 

Vabilo - županov tek 2015

PDF natisni E-pošta
Sreda, 16 September 2015 22:03

V soboto, 19. septembra 2015, s pričetkom ob 10. uri na Brdu pri Kranju organiziramo že 15. županov tek - Kranj 2015.


Županov tek 2015


 

Krajevni praznik v sliki in besedi 2015

PDF natisni E-pošta
Sobota, 05 September 2015 15:24

V nekaj slikah vam predstavljamo praznovanje krajevnega praznika v Drulovki, ki je potekalo v soboto, 29. avgusta pod naslovom »Družinski dan na vasi«. Malo drugačno praznovanje, kot smo ga navajeni, je organiziral Svet KS Orehek – Drulovka, ki je želel s številnimi aktivnostmi spodbuditi predvsem druženje krajanov in predstavitev njihovih dejavnosti.

To je v nagovoru poudaril tudi predsednik KS Marjan Fajfar: »Naša želja je, da bi bili krajani med seboj bolj povezani v društvih, krožkih, na družabnih srečanjih, da bi se bolje spoznali ter skupaj lažje premagovali vsakodnevne težave.«

V vročem sončnem dnevu smo izvedeli precej novega o naši Krajevni skupnosti, saj so se predstavili ustvarjalci z različnih področij.

Učiteljica Sneža Vidovič  iz Joga studia Sadhana je obiskovalce popeljala v svet sprostitvene tehnike, na stojnicah so se s svojimi izdelki predstavili krajani, ki se s tem ukvarjajo. Najmlajšim so bile namenjene ustvarjalne delavnice z »varuško po meri« Niko Markovič. Srečevali smo otroke s poslikanimi obrazki, ki sta jih » s svojimi umetnijami« razveseljevali  Ana Repnik in Julijana Rupnik. Za otroke je bilo zabavno tudi skakanje po napihljivem gradu, spuščanje po toboganu in na koncu še vragolije klovna Žareta.

Medtem so se na stojnici izmenjevalnice »BOLJŠJAK DRULŠJAK«  nabirale igrače, otroški vozički in kolesa, predmeti za dom in šport, oblačila in podobni predmeti, ki so čakali na izmenjavo ali pa so jih krajani preprosto podarili tistim, ki jih potrebujejo. Vse česar ni bilo izmenjano, je z veseljem prevzel Rdeči križ Orehek – Drulovka. Le-ta je na prireditvi izvajal številnim krajanom tudi brezplačno merjenje krvnega tlaka, holesterola in sladkorja v krvi.

Tudi Komunalno podjetje iz Kranja je prisluhnilo kraju ter s svojo aktivnostjo pripomoglo k dobremu vzdušju.

In da ne pozabimo - obiskovalcem sta bila namenjena tudi brezplačen golaž in prav tako okusni flancati, ki jih je kar na prireditvenem prostoru delala ga. Slavi Fajfar.

Skratka aktivnosti je bilo veliko, tako da se je za vsakogar kaj našlo.

Sobotno druženje krajanov, ki se ga je udeležil tudi župan MO Kranj Boštjan Trilar, je povedalo veliko zanimivega o naših krajanih in njihovem ustvarjanju. Zato je lahko žal vsem tistim, ki so ga zamudili. Morda pa se vidimo prihodnje leto...

 


Thumbnail Bojan Barišič je popestril dogajanje tudi s pestro zbirko kovancev iz 160 držav.
Thumbnail Ekološka kmetija Jelka svoje pridelke pripelje tudi na dom.
Thumbnail Ena izmed ustvarjalnih delavnic za otroke - Lovimo ribice v Savi.
Thumbnail Klovn Žare je zabaval otroke, pa tudi odrasle.
Thumbnail Lepi in uporabni ročno struženi izdelki zakoncev Klemenčič iz masivnih kosov lesa, so že slavni, prav tako pa klekljani prtički, nakit …
Thumbnail Na stojnici Dragice Štirn smo poskusili odlične domače sokove iz mete, ignverja in drugih zdravilnih zelišč ter domače marmelade in namazov iz bučk.
Thumbnail Otroci so se zabavali na napihljivih igralih.
Thumbnail Pisana soba za odrasle in otroke.
Thumbnail Podpredsednik NK Kranj Milan Poerš, je tudi z majicami svojega kluba vabil v klub bodoče mlade nogometaše.
Thumbnail Predsednik gobarske družine Kranj Avgust Plemenitaš je pripravil nadvse poučno razstavo užitnih in strupenih gob.
Thumbnail Predsednik Sveta KS Marjan Fajfar v družbi z odličnim voditeljem prireditve Marjanom Bovho.
Thumbnail Rdeči križ Orehek - Drulovka je organiziral brezplačno merjenje krvnega tlaka, holesterola in sladkorja.
Thumbnail Številne stojnice na drulovški promenadi so ponujale veliko zanimivega.
Thumbnail Z domačim kruhom, klobasami in drugimi dobrotami se je predstavila tudi domačija iz Praš.
Thumbnail Zdenka Repnik iz Picerije Karantanija je podarila obiskovalcem odličen divjačinski golaž.
Thumbnail Na stojnici je svoje zanimivo delo predstavila Cvetka Jeras Andrejc, ki v svoji šivalnici in oblikovalnici tekstila Spiralis dela čudeže iz starih oblačil in ustvarja ljubke tekstilne izdelke za dom in darila.
Thumbnail Predsednik Društva Sorško polje Matjaž Jerala in njegova sodelavka sta predstavila pomembno delo tega društva, domača semena, hrano iz domačih pridelkov, bogato dejavnost Društva ter pomen oskrbovalnice v Mav.
Thumbnail Prizadevne članice Krajevnega odbora RK Marija Sokol (predsednica), Vanda Jaklič, Zdenka Repnik in Fani Zupanec, so v času prireditve na stojnici in pred njo nabrale veliko lepih igrač, oblačil, otroških vozičkov.

 

Praznik KS Orehek Drulovka 2015

PDF natisni E-pošta
Ponedeljek, 31 Avgust 2015 20:44

Krajane KS Orehek Drulovka ob njihovem prazniku obiskal tudi župan Boštjan Trilar

 

Kranj, sobota, 29. avgust 2015 - »V Krajevni skupnosti Orehek Drulovka me je najbolj navdušilo, da imate vse tako lepo urejeno. Navdušen sem na takimi krajani in če bi bilo povsod tako, bi bil Kranj prečudovit. Želim si, da ste še naprej tako dobra krajevna skupnost, kot ste bili do zdaj«, je krajane krajevne skupnosti Orehek Drulovka ob njihovem prazniku nagovoril župan Mestne občine Kranj Boštjan Trilar.

 

Krajevna skupnost Orehek Drulovka svoj krajevni praznik obeležuje 20. avgusta, letošnjo prireditev pa so poimenovali »Družinski dan na vasi«. In res je bilo tako. Srečanje krajank in krajanov, od mladih, do mladih po srcu, sproščeno druženje, stojnice z domačimi izdelki za pokušino in predstavitvijo domače obrti. Rdeči Križ Orehek Drulovka je organiziral merjenje krvnega tlaka, holesterola in sladkorja v krvi, ob praznovanju so se jim pridružile tudi counrty plesalke, za dušo pa so si privoščili sprostitveno vadbo joge. Praznik je imel tudi dobrodelno noto. Pripravili so izmenjevalnico »Bolšjak Drulšjak«, katere namen je bil izmenjava ali podaritev predmetov za dom, igrače, oblačil, hrane, otroške in športne opreme itd. Vse česar si ta dan niso izmenjali, pa bo tamkajšnji Rdeči Križ podaril tistim, ki to potrebujejo. Praznovanje so obarvali tudi s športnimi aktivnostmi, saj je športni klub Dr. Lovka v Športnem parku Drulovka organiziralo turnir trojk ter turnir »En šiht na koš«.

 

Predsednik KS Orehek Drulovka Marjan Fajfar je v svojem nagovoru krajanom najprej čestital ob prazniku in dodal: »Današnja prireditev je odraz naših sokrajanov in s tem krepitev medsosedskih odnosov, prijateljstva, pomoči, sodelovanja ter prinašanja v naš kraj svež veter. Naša velika želja je namreč prav ta, da bi bili naši krajani bolj povezani v društvih, krožkih, družabnih srečanjih, da bi se tako bolje spoznali in lažje premagovali vsakodnevne življenjske težave ali, kot je dejal naš prvi predsednik krajevne skupnosti Jože Oblak, da je dober sosed zlata vreden. Bogato zgodovino naše krajevne skupnosti pa smo zgradili prav s kolektivnim duhom in prostovoljnim delom naših krajanov.«

 

Vsem krajankam in krajanom čestitke ob prazniku krajevne skupnosti Orehek Drulovka!


Thumbnail Thumbnail
Thumbnail Thumbnail


 

Vabilo - Družinski dan na vasi 2015

PDF natisni E-pošta
Ponedeljek, 24 Avgust 2015 20:47

 SVET KRAJEVNE SKUPNOSTI OREHEK-DRULOVKA V POČASTITEV KRAJEVNEGA PRAZNIKA PRISRČNO VABI VSE KRAJANE IN KRAJANKE

 

V SOBOTO, 29. AVGUSTA MED 10. IN 16. URO

NA DRUŽENJE KRAJANOV Z NASLOVOM

 

»DRUŽINSKI DAN NA VASI«

 

DRUŽENJE BO POTEKALO NA ZELENICI PRED GARAŽNO HIŠO NA KRIŠKI ULICI V NOVEM NASELJU DRULOVKA PO NASLEDNJEM OKVIRNEM PROGRAMU:

 • 10.00 Začetek druženja in predstavitev stojnic. Istočasno bo do 11.30 RK Orehek–Drulovka organiziral na kraju prireditve brezplačno merjenje krvnega tlaka, holesterola in sladkorja v krvi.
 • 11.00 Pozdravna govora župana MOK g. Boštjana Trilarja in predsednika naše KS, g.Marjana Fajfarja
 • 12.00 HATHA JOGA – učiteljica Joge, ga. Sneža Vidovič, ustanoviteljica in avtorica programov iz Joga studia SADHANA, vas bo popeljala v svet sprostitvene tehnike Joge
 • 13.00 Nastop domačih mladih glasbenikov
 • 14.00 Country ples
 • 15.00 Zabava s klovnom Žaretom
 • 16.00 Zaključek

 

Vseskozi od 10. do 16. ure pa se bo dogajalo še veliko zanimivega:

 • Ustvarjalne delavnice za otroke in zabavno skakanje po napihljivem gradu, spuščanje po toboganu …
 • Na stojnicah se bodo predstavili s svojimi izdelki ali hobiji naši zanimivi krajani.
 • Potekala bo tudi izmenjevalnica »BOLŠJAK DRULŠJAK, ki je bila organizirana že 19. junija letos in je bila zelo uspešna. Namen te akcije je, da si bomo tudi tokrat lahko izmenjevali ali pa podarili predmete za dom, igrače, otroško in športno opremo, oblačila, hrano … Vse česar ne bomo izmenjali, bo z veseljem prevzel RK Orehek - Drulovka in podaril otrokom ali odraslim, ki to potrebujejo.
 • Vzporedno tej prireditvi bo ta dan Športni klub DR.LOVKA organiziral v Športnem parku Drulovka od 10. do 15. ure turnir trojk, od 16. do 20. pa turnir »EN ŠIHT NA KOŠ«.


Aktivnosti bo veliko, za vsakega se bo kaj našlo in tudi za hrano in pijačo bo poskrbljeno. Izkoristite to priložnost  za druženje in dobre med sosedske odnose.  Veseli bomo vaše udeležbe.

Žal pa smo odvisni od vremena in v primeru slabega vremena ta prireditev odpade.


 

 

 
<< Začetek < Prejšnja 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL