Domov

Vabilo - druženje ob smučarskem teku 2018

PDF natisni E-pošta
Sobota, 24 Februar 2018 22:30

»DAN TEKA NA SMUČEH NA SORŠKEM POLJU«

DRUŠTVO SORŠKO POLJE, KS Orehek, KS  Mavčiče, PGD Mavčiče, PGD Breg ob Savi in ŠD Mavčiče

VABIJO

 

NA DRUŽENJE OB SMUČARSKEM TEKU NA SORŠKEM POLJU

 

Narava je s skrbjo prekrila Sorško polje z debelo snežno odejo in po nekaj letih smo zopet potegnili na plano opremo za smučarski tek.

Zadnji zimski počitniški dan vabimo otroke, mladino in starejše na

DRUŽENJE OB SMUČARSKEM TEKU NA SORŠKEM POLJU,

ki bo v soboto 24.2.2018, s startom ob 10. uri v Drulovki in z druženjem ob 11. uri v Mavčičah

Start teka: bo na  polju v Drulovki nasproti trgovine Mercator (poleg hišne številke Drulovka 55) ob 10.uri, prijave na tel. št. 031 393 630 (Cvetka).

Cilj teka: bo na polju za Gasilskim domom v Mavčičah

za bolj vztrajne bo speljana proga A vse do Podreče, kjer udeleženci prejmejo kontrolni listek,

krajši del – proga B, pa bo zavil direktno h Gasilskemu domu v Mavčičah.

Za vse udeležence bo možnost parkiranja na cilju teka v Mavčičah (dovoz k elektrarni) z zagotovljenim gasilskim prevozom do starta v Drulovki. Prevoz bo potekal od 8.30 do najkasneje 9.30. Udeleženci bodo startali s štartnimi številkami, ki bodo služile za vrstni red prihoda v cilj ter za naknadno objavo rezultatov. Merjenje časa se ne bo izvajalo. Tekače bo v cilju čakal topel čaj ter nekaj za prigriznit. Zagotovljena bo uporaba sanitarij.

Prostovoljni prispevek za udeležbo na teku znaša 5 EUR (samo za odrasle) in bo služil pokritju stroškov za organizacijo dogodka. Prav tako je zaželeno, da udeleženci pobrskajo po svojih shrambah gospodinje pa pripravijo kaj dobrega in donirajo dobrote na skupno mizo (kruh, pecivo, slani prigrizki, pijača,  …).

Prireditev je namenjena predvsem druženju – dobrodošle družine z otroki (za katere bo poskrbljena animacija ob GD) in dobrodošlo bučno navijanje za najbolj korajžnega člana družine. Po teku bomo ob veselem druženju izmenjali svoje občutke na progi.  Če igrate na inštrument ga prinesite s sebj ali pa povabite prijatelja, ki bi lahko popestril zabavni del dogodka v Mavčičah.

Če je na podstrešju stara, zaprašena oprema, naj le-ta zagleda luč sveta na druženju – zgodbo najstarejše bomo javno predstavili in ji podelili nagrado.

Iščemo tudi donatorje in sponzorje z večjimi ali pa tudi simboličnimi nagradami za tekmovalce, nagrade zbira Cvetka Jeras telefon 031 393 630.

V primeru padavin bo dogodek prestavljen na 3.3.2018.

Vsak udeleženec teče na lastno odgovornost.

 

Vabilo na kulturni praznik 2018

PDF natisni E-pošta
Petek, 02 Februar 2018 21:17

 

Vabilo - 33. veleslalom

PDF natisni E-pošta
Četrtek, 25 Januar 2018 17:27


 

Spoštovani krajani!

 

Spet je pred vrati tradicionalna vaška tekma Orehka in Drulovke v veleslalomu! Že 33. leto zapored se bomo podali med veleslalomskimi vratci snežnih strmin Soriške planine! Tekma in druženje bo v soboto, 27. januarja 2018.  Organiziran je tudi avtobus za tiste, ki ne želijo potovati s svojim avtom. Cena za smučarje je 25€, za obiskovalce pa 15€. Za podrobne informacije pokličite Zdenko Repnik na telefon 04/23 32 120.

Pridite na prijetno druženje krajanov ! Za žejne in lačne bo poskrbljeno !  Organiziran bo tudi tradicionalni srečelov ! Dobimo se 27. januarja ob 7. uri pred gostilno Karantanija !

 


 

Spoštovani!

Odbor za organizacijo smučanja v krajevni skupnosti Orehek-Drulovka prireja 27. januarja 2018 tradicionalni 33. veleslalom na Soriški planini, katerega se udeležuje vse več ljubiteljev zimskega športa iz naše krajevne skupnosti. Po končanem tekmovanju bo tudi svečana razglasitev rezultatov in srečelov s praktičnimi nagradami sponzorjev te prireditve.

Na Vas se obračamo s prošnjo, da sodelujete kot donator tekmovanja v veleslalomu "KS Orehek-Drulovka 2018" z Vašim prispevkom, za kar vam bomo hvaležni in se vam že vnaprej zahvaljujemo!

Kontaktna oseba je g. Zdenka Repnik, tel. 04/23 32 120 (Pizzerija Karantanija).

Lep športni pozdrav!

Vodja smučarske sekcije:

Milan Pörš

 

 

Srečanje starejših 2017

PDF natisni E-pošta
Četrtek, 14 December 2017 18:37

 

Prostovoljke RK Orehek - Drulovka so skupaj z Osnovno šolo Orehek in ob sodelovanju Sveta KS tudi letos pripravili krajanom, starejšim od 75 let, prisrčno predpraznično srečanje, ki je potekalo v torek, 12. decembra na Osnovni šoli na Orehku. Petošolci in njihovi mentorji so poskrbeli za živahen kulturni program, poln glasbe in plesa, po družabnem delu srečanja pa so se udeleženci tega že tradicionalnega dogodka razšli z željo, da se snidejo spet prihodnje leto.

 


Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail
Thumbnail

 

Miklavžev bolšjak v Drulovki 2017

PDF natisni E-pošta
Torek, 28 November 2017 20:33

V soboto, 25. novembra, je bilo pred Mercatorjem v Drulovki spet živo. Aktivne krajanke in prostovoljke Rdečega križa v naši Krajevni skupnosti so združile moči in pripravile za izmenjavo ali podaritev polne stojnice predmetov za dom, igrač, otroške in športne opreme, oblačil ter vse skupaj obogatile z domačimi piškoti, adventnimi venčki in voščilnicami, ki so jih naredile same. Njihovemu povabilu so so odzvali tudi krajani in prinesli stvari, ki jih ne potrebujejo več. Dobrodelni namen sejma je bil s tem dosežen.

Še ta teden pa bodo aktivne krajanke in prostovoljke RK izdelale unikatne praznične  voščilnice, s katerimi bo Rdeči križ KS Orehek - Drulovka povabil starejše krajane na že tradicionalno predpraznično srečanje. To bo 12. decembra v Osnovni šoli Orehek.

Prijetno vzdušje s sobotnega sejma smo zabeležili tudi s fotoaparatom in upamo, da se bodo krajani še v večjem številu udeležili prihodnjega bolšjaka v Drulovki.

 

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

Thumbnail

 

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL