Domov

Humanitarni koncert - oktober 2015

PDF natisni E-pošta
Sreda, 07 Oktober 2015 20:08

logo - Rdeči križ Slovenije

 

 

RDEČI KRIŽ SLOVENIJE
OBMOČNO ZDRUŽENJE KRANJ 


HUMANITARNI KONCERT


VABILO

 

Z veseljem vam sporočamo, da bomo tudi letos organizirali humanitarni koncert za ljudi v stiski. Koncert bomo organizirali z Občino Cerklje na Gorenjskem in sicer v petek, 23. oktobra 2015, ob 19.00 v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika v Cerkljah.

Nastopali bodo Okrogli muzikanti in Podokničar, ki nam bodo pripravili večer smeha, humorja in  veselja, saj Okrogli muzikanti s svojimi odličnimi humornimi skrči in vragolijami na odru naredijo glasbeni  večer nepozaben. Podokničar pa bo koncert začinil s svežimi šalami današnjih dni.

Ves izkopiček koncerta bomo namenili za nakup prehranskih paketov.

Cena vstopnice je 14,00 eur, kupite jih lahko pri prostovoljkah KO RK Orehek-Drulovka  (040 846 564) in ostalih prodajnih mestih.

PRODAJNA MESTA: na sedežu Rdečega križa v Kranju, v prostorih Gorenjskega glasa Kranj, v kavarni Medeni vrt Šenčur, na Bencinskem servisu LOGO Tupaliče, v Kmetijski zadrugi Cerklje in Turistično informativnem centru Cerklje.

 


 

Sprejemanje pobud in predlogov za Občinski prostorski načrta MOK

PDF natisni E-pošta
Sobota, 03 Oktober 2015 19:48

Mestna občina Kranj na podlagi 6. in 1. odstavka 47. člena Zakona o prostorskem načrtovanju (Uradni list RS, št. 33/07, 70/08 – ZVO-1B, 108/09, 80/10 – ZUPUDPP, 43/11 – ZKZ-C, 57/12, 57/12 – ZUPUDPP-A, (109/12), 76/14 – odl. US in 14/15– ZUUJFO) ter 44. člena Statuta Mestne občine Kranj (Uradni list RS, št. 33/07)

 

obvešča


občane in vso drugo zainteresirano javnost, da bo v času


od 01. oktobra do 31.oktobra 2015


sprejemala pobude in predloge za spremembe in dopolnitve Občinskega prostorskega načrta Mestne občine Kranj (Odlok o strateškem načrtu – SPN in Odlok o izvedbenem prostorskem načrtu – IPN) (Uradni list RS, št. 74/2014); (v nadaljnjem besedilu spremembe in dopolnitve OPN).

 

I.

Pobude in predlogi za spremembe in dopolnitve namenske rabe v OPN morajo biti ustrezno prikazane in utemeljene in sicer:

- načrt parcele z natančno označenim območjem (parcel oz. dela parcel) na katerega se pobuda za spremembo namenske rabe nanaša;

- obrazložitev in utemeljitev pobude (namen, vrsta objekta, velikost objekta, eventualno idejni projekt, …).

Za večje pobude (površine nad 3000 m2) morajo pobudniki predložiti tudi programsko zasnovo (PZ).

Pobudam, ki so namenjene gradnji kmetijskih objektov morajo biti priloženi še mnenje Kmetijsko svetovalne službe, prikaz zemljišč kmetije v lasti in najemu ter lokacija obstoječe kmetije.

Pobudam, ki se nanašajo na že obstoječ objekt, mora biti predložena še kopija pravnomočnega gradbenega dovoljenja oziroma dokazilo, da je bil objekt zgrajen pred letom 1967.

Pobude, ki se nanašajo le na spremembo določil odloka, je potrebno ustrezno utemeljiti.

 

Informacije, v zvezi s pripravo pobude, je možno dobiti v prostorih Mestne občine Kranj v informacijski pisarni v Avli (vhod s parkirišča Brioni) vsako sredo od 9:00 do 17:00 v času sprejemanja pobud in predlogov (v mesecu oktobru).

 

II.

V spremembah in dopolnitvah OPN bodo upoštevane le pobude in predlogi, ki bodo ustrezno prikazani in utemeljeni ter izpolnjujejo pogoje glede skladnosti s cilji prostorskega razvoja in konceptom načrtovanja poselitve občine, ustreznosti z vidika urbanističnih meril, varstvenih omejitev in možnosti opremljanja zemljišč za gradnjo.

 

III.

Občina se bo do pobud in predlogov, oddanih v razpisanem roku, opredelila in tiste, ki izpolnjujejo pogoje iz II. točke tega obvestila, uvrstila v spremembe in dopolnitve OPN.

Pobude, ki bodo na občino prispele po 31. oktobru 2015, ne bodo vključene v tokratni postopek sprememb in dopolnitev OPN.

 

IV.

Pobude in predloge z ustreznimi prilogami posredujte ali po pošti na naslov Mestna občina Kranj, Slovenski trg 1, 4000 Kranj, ali jih oddajte v vložišču oz. informacijski pisarni na sedežu občine, lahko pa jih posredujete preko e-pošte na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. s pripisom »Pobuda za spremembo in dopolnitev OPN«.

 

Do poziva lahko dostopate tudi na tej povezavi: http://www.kranj.si/KRANJ_SI,,kranj_moje_mesto/aktualno/novice&showNews=NEWSDPIGTO929201582743&cPage=1

 


Dokument: doc240915-24092015150217jz.pdf


 

 

 

 

 

Vabilo - krvodajalska akcija oktober 2015

PDF natisni E-pošta
Sobota, 03 Oktober 2015 19:40

Vabilo na krvodajalsko akcijo, ki bo v četrtek, 15. oktobra 2015 od 7:00 do 13:00 v dvorani PROŠPORT STRAŽIŠČE, Jernejeva ul.12.


Vabilo - krvodajalska akcija oktober 2015


 

Vabilo - županov tek 2015

PDF natisni E-pošta
Sreda, 16 September 2015 22:03

V soboto, 19. septembra 2015, s pričetkom ob 10. uri na Brdu pri Kranju organiziramo že 15. županov tek - Kranj 2015.


Županov tek 2015


 

Krajevni praznik v sliki in besedi 2015

PDF natisni E-pošta
Sobota, 05 September 2015 15:24

V nekaj slikah vam predstavljamo praznovanje krajevnega praznika v Drulovki, ki je potekalo v soboto, 29. avgusta pod naslovom »Družinski dan na vasi«. Malo drugačno praznovanje, kot smo ga navajeni, je organiziral Svet KS Orehek – Drulovka, ki je želel s številnimi aktivnostmi spodbuditi predvsem druženje krajanov in predstavitev njihovih dejavnosti.

To je v nagovoru poudaril tudi predsednik KS Marjan Fajfar: »Naša želja je, da bi bili krajani med seboj bolj povezani v društvih, krožkih, na družabnih srečanjih, da bi se bolje spoznali ter skupaj lažje premagovali vsakodnevne težave.«

V vročem sončnem dnevu smo izvedeli precej novega o naši Krajevni skupnosti, saj so se predstavili ustvarjalci z različnih področij.

Učiteljica Sneža Vidovič  iz Joga studia Sadhana je obiskovalce popeljala v svet sprostitvene tehnike, na stojnicah so se s svojimi izdelki predstavili krajani, ki se s tem ukvarjajo. Najmlajšim so bile namenjene ustvarjalne delavnice z »varuško po meri« Niko Markovič. Srečevali smo otroke s poslikanimi obrazki, ki sta jih » s svojimi umetnijami« razveseljevali  Ana Repnik in Julijana Rupnik. Za otroke je bilo zabavno tudi skakanje po napihljivem gradu, spuščanje po toboganu in na koncu še vragolije klovna Žareta.

Medtem so se na stojnici izmenjevalnice »BOLJŠJAK DRULŠJAK«  nabirale igrače, otroški vozički in kolesa, predmeti za dom in šport, oblačila in podobni predmeti, ki so čakali na izmenjavo ali pa so jih krajani preprosto podarili tistim, ki jih potrebujejo. Vse česar ni bilo izmenjano, je z veseljem prevzel Rdeči križ Orehek – Drulovka. Le-ta je na prireditvi izvajal številnim krajanom tudi brezplačno merjenje krvnega tlaka, holesterola in sladkorja v krvi.

Tudi Komunalno podjetje iz Kranja je prisluhnilo kraju ter s svojo aktivnostjo pripomoglo k dobremu vzdušju.

In da ne pozabimo - obiskovalcem sta bila namenjena tudi brezplačen golaž in prav tako okusni flancati, ki jih je kar na prireditvenem prostoru delala ga. Slavi Fajfar.

Skratka aktivnosti je bilo veliko, tako da se je za vsakogar kaj našlo.

Sobotno druženje krajanov, ki se ga je udeležil tudi župan MO Kranj Boštjan Trilar, je povedalo veliko zanimivega o naših krajanih in njihovem ustvarjanju. Zato je lahko žal vsem tistim, ki so ga zamudili. Morda pa se vidimo prihodnje leto...

 


Thumbnail Bojan Barišič je popestril dogajanje tudi s pestro zbirko kovancev iz 160 držav.
Thumbnail Ekološka kmetija Jelka svoje pridelke pripelje tudi na dom.
Thumbnail Ena izmed ustvarjalnih delavnic za otroke - Lovimo ribice v Savi.
Thumbnail Klovn Žare je zabaval otroke, pa tudi odrasle.
Thumbnail Lepi in uporabni ročno struženi izdelki zakoncev Klemenčič iz masivnih kosov lesa, so že slavni, prav tako pa klekljani prtički, nakit …
Thumbnail Na stojnici Dragice Štirn smo poskusili odlične domače sokove iz mete, ignverja in drugih zdravilnih zelišč ter domače marmelade in namazov iz bučk.
Thumbnail Otroci so se zabavali na napihljivih igralih.
Thumbnail Pisana soba za odrasle in otroke.
Thumbnail Podpredsednik NK Kranj Milan Poerš, je tudi z majicami svojega kluba vabil v klub bodoče mlade nogometaše.
Thumbnail Predsednik gobarske družine Kranj Avgust Plemenitaš je pripravil nadvse poučno razstavo užitnih in strupenih gob.
Thumbnail Predsednik Sveta KS Marjan Fajfar v družbi z odličnim voditeljem prireditve Marjanom Bovho.
Thumbnail Rdeči križ Orehek - Drulovka je organiziral brezplačno merjenje krvnega tlaka, holesterola in sladkorja.
Thumbnail Številne stojnice na drulovški promenadi so ponujale veliko zanimivega.
Thumbnail Z domačim kruhom, klobasami in drugimi dobrotami se je predstavila tudi domačija iz Praš.
Thumbnail Zdenka Repnik iz Picerije Karantanija je podarila obiskovalcem odličen divjačinski golaž.
Thumbnail Na stojnici je svoje zanimivo delo predstavila Cvetka Jeras Andrejc, ki v svoji šivalnici in oblikovalnici tekstila Spiralis dela čudeže iz starih oblačil in ustvarja ljubke tekstilne izdelke za dom in darila.
Thumbnail Predsednik Društva Sorško polje Matjaž Jerala in njegova sodelavka sta predstavila pomembno delo tega društva, domača semena, hrano iz domačih pridelkov, bogato dejavnost Društva ter pomen oskrbovalnice v Mav.
Thumbnail Prizadevne članice Krajevnega odbora RK Marija Sokol (predsednica), Vanda Jaklič, Zdenka Repnik in Fani Zupanec, so v času prireditve na stojnici in pred njo nabrale veliko lepih igrač, oblačil, otroških vozičkov.

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL